it Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola - Technikumi képzés
 

    Technikumi képzés

Kereskedelem ágazat

Megszerezhető szakképesítés: Kereskedő és webáruházi technikus

A kereskedelem ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
A kereskedő és webáruházi technikus az általános kereskedelmi folyamatok megismerése mellett alapos tudással rendelkezik a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működésével kapcsolatosan.

A kereskedő és webáruházi technikus kialakítja a kereskedelmi egység arculatát, kommunkiációs politikáját. Megtervezi, szervezi a kereskedelmi egység működését, nyereséges gazdálkodára törekszik.
Kezeli a megrendeléseket, törzsvásárlói nyilvántartásokat, árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze.
Ismeri és alkalmazza a korszerű digitális technológiákat.
Szakszerűen kommunkiál idegen nyelven.

 

 


 

Informatika és távközlés ágazat

Megszerezhető szakképesítés: Informatikai rendszer és alkalmazás-üzemeltető technikus

Iskolánk ezen képzésében résztvevő diákok csapatban és önállóan dolgozva kis- és közepes méretű hálózatok tervezésében, telepítésében és üzemeltetésében képesek részt venni. Együttműködnek a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel, egyszerűbb problémákat az internetet felhasználva önállóan megoldják. Elvégzik a vállalatoknál működő, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett informatikai hálózati eszközök, különböző operációs rendszerű szerverek és munkaállomások, alkalmazások összehangolt működésének és frissítését, a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódás biztosítását.
Segítséget nyújt kollégáinak alkalmazások használatában, alkalmazás üzemeltetési feladatokat lát el. Projektek keretében informatikai biztonsági eszközöket, tűzfalakat, vírusvédelmi szoftvereket telepít és konfigurál, virtualizált kiszolgálói környezetet üzemeltet. Programozási alapismeretek birtokában, alkalmazói, illetve webes feladatokat old meg, webes kiszolgálói rendszert üzemeltet, adatbázisokat kezel.
Szakmai témákban hatékonyan kommunikál magyarul és angolul egyaránt.