Hibás objektum

 

  Tanév eseményei

Gólyatábor

Az idén is...

Tovább

Tanévnyitó a Zrínyiben

A PSZC Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában 137 új tanuló kezdte meg tanulmányait szeptember elsején gimnáziumi, szakgimnáziumi (kereskedelem), szakközépiskolai (épület- és szerkezetlakatos, kőműves, cipőkészítő, pincér, eladó) szakiskolai (élelmiszer- és vegyi áru eladó), informatikai rendszerüzemeltető osztályokban.

Tovább

Zrínyi napok Szigetváron

Szigetvár tavaly emlékezett Zrínyi Miklós hőstettének 450. évfordulójára. Iskolánk, a Pécsi SzC Zrínyi Miklós Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája kezdeményezésére a város oktatási intézményei és a város polgárai fáklyákkal kivilágítva a várat, tisztelegtek az elesettek emléke előtt. Ezt a rendezvényt, a „Tűzgyűrűt”, a város az idén beemelte a központi rendezvények sorába, így immár második alkalommal emlékeztünk közösen Zrínyi Miklósra és katonáira.

Tovább

ZrínyiÁsz

Idén szeptember 27-én 15. alkalommal rendeztük meg hagyományos iskolai kirándulónapunkat, a ZrínyiÁsz-t. Célunk az, hogy az osztályközösségek iskolán kívüli környezetben is formálódjanak, hogy együtt legyünk, jobban megismerjük egymást, jól érezzük magunkat.

Tovább

Biedermann megemlékezés

Szigetvár polgári fiúiskoláját – turonyi Biedermann Rezső báró nagylelkű anyagi hozzájárulásával – 1901-ben alapították, SZIGETVÁRI MAGYAR KIRÁLYI ÁLLAMI „REZSŐ” POLGÁRI FIÚISKOLA néven.

Tovább

Emlékezés a harctereken elesett katonákra

Emlékezés a harctereken elesett katonákra Szigetváron iskolánk kezdeményezésére minden évben november 11-én 11 óra 11 perckor a Zrínyi téren, az I. világháborús emlékműnél a harctereken elesett katonákra emlékezünk.

Tovább

Iskolai Zrínyi Napok

Névadónkra november 14-17-e között emlékeztünk. A hét programjai közt vetélkedők, interaktív színházi előadás, kispályás focitorna, előadások, tisztelgő koszorúzás, ünnepély szerepeltek.

Tovább

Pályaválasztási napok

Pályaválasztási napok a Zrínyiben November 9-én és 10-én közel kétszáz 8. osztályos általános iskolás tanuló vett részt a pályaválasztás előtt álló tanulóknak szervezett nyílt napon.

Tovább

Szalagavató ünnepély és bál

99 végzős tanulónknak tűzte fel szalagját osztályfőnöke a szalagavató ünnepélyen.

Tovább

24 órás vetélkedő

24 órás "Kalandőrületben vett rész a 9.a osztály.

Tovább

Tavaszköszöntő

Iskolánk immár negyedik alkalommal hívta el március 27-én városunk főterére az ovisokat és az iskolásokat, hogy együtt köszöntsük a tavaszt.

Tovább

Sajtból van a Hold

Még mindig "Sajtból van a Hold".

Tovább

Költészet napja

Április 11-én Költészet napi forgatag

Tovább

Egészséghét

Április 16-19-e között rendeztük meg programjainkat az Egészséghét keretében.

Tovább

Határtalanul

2017-ben sikeres pályáztunk a Határtalanul programba az Eszéki Magyar Oktatási és Kulturális Központtal közösen. Április 26-29-én az eszékiek jártak Magyarországon. A patcai Katica tanyán volt szállásuk. Pénteken fogatuk őket iskolánkban Szigetváron. Közös történelem óra, városnézés szerepelt a programban, majd szombaton pécsi és siklósi kirándulás.

Tovább

Ballagás

Május 4-én a Szigetvári Várban tartottuk ballagási ünnepélyünket.

Tovább

"Moccanj!" Városi futóverseny

4. "Moccanj!" Városi futóversenyünket ismét a "Kihívás Napján", május 30-án rendeztük meg.

Tovább

Nemzeti Összetartozás Napja

A Vár melletti területen hagyományosan faültetéssel, műsorral és az I. világháborús emlékműnél koszorúzással emlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napján.

Tovább

Utolsó nap-musikwagen

Az utolsó tanítási napunkon musik-wagen közreműködésével köszöntöttük a VAKÁCIÓ-t.

Tovább