Sajtból van a Hold

A Sajtból van a Hold egy tanítási időn kívüli program, amelynek keretében a vállalkozó szellemű diákok egy egész éjszakát az iskolában tölthetnek. Ebben a tanévben 67 tanuló vett részt a délután hatkor kezdődő, és másnap reggel 7-kor véget érő rendezvényen. A két állandó szervezőn kívül kilenc kolléga nyújtott segítséget a tanulók felügyeletében.

Az eseménynek nincs különösebb program tervezete, de vannak állandó elemei:

  • Éjszakai focikupa 21óra és 01 óra között. Ezen hat csapat vett részt, a 30 tanuló között voltak külsősök (általános iskolások, visszatérő volt diákok)
  • Távcsöves Hold megfigyelés. Ezen alkalommal az időjárás nem volt kegyes hozzánk, nagyon sokáig borult ég fogadta a kíváncsiskodókat. Kb. hajnali két óra felé volt alkalmunk megfigyelni a Holdkrátereket, amiket egy szakkönyv alapján be is tudtunk azonosítani.
  • Társasjátékok. Az idén is a twister volt a nyerő, a legtöbben ezzel hajtottak végre akrobatikus mutatványokat. De voltak logikai és stratégiai képességeket igénylő társasjátékok, sakk és póker is.
  • Éjszakai filmvetítés. Több teremben is volt erre lehetőség, széles kínálat közül választhattak a gyerekek.
  • Karaoke. Három- négy tanuló is dalra fakadt, a kevésbé bátortalanok pedig dudorásztak, vagy a refrénbe kapcsolódhattak be.
  • A pihenni vágyóknak biztosítottunk egy fiú, egy lány szobát, de az elszenderedők inkább az Aulában elhelyezett szőnyegeken bóbiskoltak el egy rövid időre.
  • Korlátlan hagymás, paradicsomos, paprikás zsíros kenyér fogyasztás. Teakészítési gyakorlat.

Összességében elmondható, hogy jó visszajelzéseket kaptunk, sérülésmentesen végződött az esemény. A gyerekek és a kollégák egyaránt jól érezték magukat. Sőt idén nagyon pozitív dolog volt a kevés szemét! Ezért a takarítás, elpakolás is gyorsan zajlott.

 

Magyar Gabriella